Kontor att vara i

Foto: Lina Ikse

Inom hotell och restaurang där vi utför merparten av våra uppdrag har man kommit väldigt långt i tänket att skapa en upplevelse och förmedla en känsla, men kontorsvärlden släpar efter här. Vi ville visa att man kan göra något annat än vita slentriankontor. Det här är inte Scandinavian blonde; vi har vågat oss på ett tyngre statement.

Ett statement som både är kräset och elegant till såväl material som form. Skinn, massivt trä och granitgolv. Mjuka mattor och tungasammetsgardiner. Färgskalan på möbler går i dova toner och accenten ligger i de väldiga tavlor och konstverk som pryder kontorets väggar och golv. Personalmatsalen påminner mer om en restaurang, med plats för cateringkantiner.
Det har varit roligt att utmana normen och standardlösningarna – jag tycker kontor i Sverige låter funktionen ha för stor estetisk tonvikt. Bara för att man utmanar den estetiken behöver det inte betyda att något blir mindre funktionellt, snarare bättre för att diskussionen om beställarens krav och förväntningar får stå i fokus.